Antimikrobielt hospitalsudstyr

Lojers sortiment af antimikrobielt hospitalsudstyr og produkter er designet til at forhindre spredning af mikrober. Mikrober spredes mellem mennesker via berøringsflader: fra en persons kropssystem til hans/hendes hænder, fra hans/hendes hænder til en overflade, fra overfladen til en anden persons hænder og fra hans/hendes hænder til den anden persons kropssystem. Derfor er vi særligt opmærksomme på kritiske berøringsflader, når vi designer vores produkter.

Vi stræber efter at skabe løsninger, der gør det muligt at opretholde et højt og meget højt hygiejneniveau. Antimikrobielle løsninger og nye materialer reducerer risikoen for infektioner og øger sikkerheden for både patienter og sundhedspersonale.

Antimikrobielt polstring

Et topmoderne materiale med en belægning, der ikke slides af under rengøring. Overfladebehandlingen forhindrer bakterievækst (som forårsager lugt og pletter) og forlænger dermed polstrethedens levetid.

Dette meget holdbare materiale er tre til seks gange mere holdbart end traditionelt imiteret læder (Martindale over 300.000 cyklusser) og er meget modstandsdygtigt over for revner, lagdeling og tab af fleksibilitet. Det er også vandtæt og modstandsdygtigt over for falme. Det er let at rengøre og kan tåle desinfektionsmidler (f.eks. kloramin og rengøringsmidler med hydrogenperoxid). Polstringen er i overensstemmelse med REACH-forordningen og er miljøvenligt.

Antimikrobielt pulverlakering

Kritiske rammekonstruktioner og metaldele er belagt med Teknos antimikrobiel pulverlakering, som er slid- og korrosionsbestandigt. Belægningen indeholder sølvfosfatglas og er baseret på teknologi udviklet af BioCote, en førende forsknings- og udviklingsvirksomhed inden for antimikrobiel teknologi. Sølv tilsættes til malingen eller lakken, hvilket sikrer, at produktets ydeevne opretholdes i hele produktets levetid. Rengøringsvenlighed, design og materialevalg er vigtige faktorer ved design af Lojer-produkter, og kombineret med antimikrobielle belægninger skaber dette mere hygiejniske overflader.

Håndfri justering

Højdejustering af f.eks. behandlings- og undersøgelsesborde kan f.eks. håndteres med fødderne via forskellige typer fodbetjeninger. Ved undersøgelsesborde kan både højden og rygdelen justeres med den todelte fodbetjening. Løsningerne er designet til at minimere justering med hænderne og gøre det muligt at yde pleje med maksimal effektivitet og uden afbrydelser. Der skal ikke bruges tid på at skifte handsker eller desinficere hænder. Af sikkerhedshensyn lægges der heller ingen ledninger på gulvet, og en seng eller barneseng kan nemt styres fra begge sider.

Kobber og kobberlakeringer

Kobber er det mest effektive antimikrobielle materiale, der naturligt forhindrer mikrober i at vokse og sprede sig. Antimikrobielt kobber som materiale til berøringsflader er blevet godkendt og verificeret af det amerikanske miljøbeskyttelsesagentur (EPA). Dette omfatter metallegeringer med et kobberindhold på over 60 %. Efter berøring af overfladen dør 99,99 procent af bakterierne inden for to timer. De antimikrobielle egenskaber forsvinder ikke ved brug eller slid, og oxidation (patinering) af kobberoverfladen påvirker ikke den antimikrobielle virkning. Produkter, der indeholder kobber, er sikre for mennesker og miljø, og de er fuldt genanvendelige.

Antimikrobielt laminat

Lojers antimikrobielle produkter anvender højtrykslaminat med en uigennemtrængelig overflade. Produkterne er nemme at vedligeholde og rengøre, og laminatet kan anvendes i produkter, der kan vaskes i maskine. Det kan også anvendes i produkter, der kræver et højt hygiejneniveau, og hvor der er stor risiko for at sprede infektioner gennem materialet.

Håndtag og andre overflader

Ved hjælp af sølvionteknologi, der er udviklet af BioCote, et førende forsknings- og udviklingsfirma inden for antimikrobiel teknologi, kan vi give vigtige overflader antimikrobielle egenskaber. Det gælder bl.a. overflader på håndtag og forskellige justeringsknapper. Kontaktfladerne under polstrede dele er afskærmet med beskyttelsesplader belagt med antimikrobiel maling, så overfladerne kan berøres og rengøres. Nogle produkter har også antimikrobielle hjul for at forhindre spredning af bakterier mellem rummene.

Eksempler på antimikrobielt hospitalsudstyr og produkter:

4050X Gynækologisk Undersøgelsesleje

Det gynækologiske undersøgelsesleje 4050X er det mest alsidige undersøgelsesleje i vores sortiment. Det er særligt velegnet til gynækologiske undersøgelser, men kan også bruges til mindre indgreb og generelle undersøgelser. 4050X har en tredelt patientoverflade med en siddesektion, en midtersektion og en rygsektion. Sædet, midtersektionen og højden kan justeres forfra ved hjælp af den nye fodbetjeningsenhed, så føreren kan arbejde mere effektivt og hygiejnisk.

4040XL Ekstra Robust Undersøgelsesleje

Den nye 4040XL er et fremragende valg til virksomheder, der behandler tungere patienter. Det patenterede design og den ekstremt lave minimumshøjde sikrer, at selv kørestolsbundne patienter nemt kan komme op på den. Den høje maksimale højde giver bedre ergonomi for plejerne. Patientens bredde og den tykke polstring (6 cm skum) giver en behagelig oplevelse for patienten.

Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål.  Læs mere