Lojers nye FUTURE-polstring eliminerer coronavirus med over 90 % på en time

16. november. 2020

Den antimikrobielle virkning varer ved i hele produktets levetid

Et andet effektivt overfladebehandlingsmateriale i kampen mod coronavirus og andre infektioner i forbindelse med behandling er epoxy pulverlakering, som får sine antimikrobielle egenskaber fra additiver ved hjælp af BioCote®-teknologi. Lojer anvender denne type overfladebehandling på rammer og andre lakerede dele af behandlings- og undersøgelseslejer samt stole.

“Ifølge undersøgelser blev antallet af mikrober, såsom MRSA og bakteriecoli, reduceret med 99,5 procent på to timer og 99,9 procent på 24 timer på BioCote®-overflader. BioCote®-teknologien er også blevet testet mod corona-virus: virusstammen blev reduceret med op til 90 procent på to timer,” siger Susanna Ranta-aho, produktudvikler hos Lojer.

De antimikrobielle egenskaber i alle Lojers antimikrobielle produkter forbliver i hele produktets livscyklus, og rengøring af overfladerne forringer ikke deres ydeevne.

Lojer er en del af den finske HygTech Alliance*

Lojers antimikrobielle løsninger reducerer infektioner i forbindelse med behandlinger. Den antimikrobielle polstring og de antimikrobielle overfladematerialer samt de berøringsfrie funktioner forbedrer sikkerheden for både sundhedspersonale og patienter.

*HygTech Alliance består af 6 finske virksomheder – Lojer, Oras, Isku, Alboy, Teknos og Korpinen – som udvikler totalløsninger og produkter til at reducere infektioner på hospitaler og andre miljøer.

ISO 18184

En antiviral tekstiltest, der måler virucid antimikrobiel aktivitet på tekstiler og andre porøse materialer. Den virucide effekt af den belægningsteknologi, der er anvendt til FUTURE-materialet, mod coronavirus er næsten 93 procent inden for en time efter kontakt og over 95 procent efter 90 minutter. Der blev anvendt kattecoronavirus i testen. Den tilhører den samme Coronaviridae-familie som SARS-Co.

Belægningen på Lojers FUTURE-polstring er nu ISO-certificeret

Forebyggelse af spredning af coronavirus er afgørende for at kontrollere den igangværende pandemi. Polstermaterialet på Lojer antimikrobielle møbler har i test vist sig at være yderst effektivt til at fjerne coronavirus. Den avancerede overfladebehandlingsteknologi i polstringen har nu modtaget ISO-certificering, hvilket er et bevis på materialernes evne til at ødelægge viruset og forhindre dets vækst. Lojers nye antimikrobielle beklædningsgenstand, FUTURE, anvender en belægningsteknologi, der er blevet tildelt de internationale certificeringer ISO 18184, ISO 21702 og ISO 22196. Disse certifikater måler bl.a. tekstilers og plasts evne til at fjerne virus eller forhindre deres vækst. For at opnå ISO-certificeringer kræves der løbende overvågning og testning af eksterne, uafhængige testlaboratorier.

FUTURE-materialet anvendes på Lojers behandlings- og undersøgelseslejer, medicinske stole, behandlingsstole og puder. Det er godt nyt i lyset af den igangværende pandemi og med henblik på at forebygge fremtidig overførsel af virus. Test viste, at materialet allerede inden for en time efter kontakt havde reduceret virusvæksten med næsten 93 procent og efter 90 minutter med mere end 95 procent. Desuden viste testene, at virusaktiviteten blev reduceret med op til 99,9 % i løbet af 24 timer efter kontakt med materialet.

Test viste, at inden for en time efter kontakt havde polstringsmaterialet allerede elimineret næsten 93 % af virusserne og efter 90 minutter mere end 95 %. Desuden blev coronavirusaktiviteten reduceret med 99,9 % 24 timer efter eksponering for overfladematerialet.

4050X Gynækologisk Undersøgelsesleje

ISO 21702

En antimikrobiel overfladetest til måling af antiviral aktivitet på plast og andre ikke-porøse overflader. Er udviklet til at teste overfladers evne til at fjerne virus, der er kommet i kontakt med overfladen af det belagte materiale. Coronavirusaktiviteten blev reduceret med 99,9 % i løbet af 24 timer efter eksponering for belægningen på FUTURE-materialet. Der blev anvendt kattecoronavirus i testen. Den tilhører den samme Coronaviridae-familie som SARS-Co.

ISO 22196

En antimikrobiel overfladetest, der måler den antibakterielle aktivitet på plast og andre ikke-porøse overflader. En test, der har til formål at teste plast og andre lignende materialers evne til at fjerne eller forhindre vækst af mikroorganismer i en 24-timers periode. Reduktionen af den antibakterielle aktivitet på overflader i FUTURE-polstermaterialet er R>2, hvilket svarer til en reduktion på 99 %. Testen blev udført med følgende bakterier: Staphylococcus aureus, methicillinresistent Staphylococcus aureus (MRSA), Escherichia coli og Klebsiella pneumoniae.

På en overflade behandlet med BioCote® epoxy pulverlakering reduceres antallet af mikrober (S. aureus og E. coli) med 99,5 % på to timer og med 99,9 % på 24 timer, og mængden af coronavirus reduceres med op til 90 % på to timer. Der blev anvendt de samme kattecoronavirusser i BioCote®-testen som ved afprøvningen af den belægningsteknik, der blev anvendt til FUTURE-materialet.

cropped-Udklip.png
Lojer Finland logo

Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål.  Læs mere

Kontakt os

E-mail:
info@meti.dk

Telefon:
+45 69170890

Adresse:
MedicTinedic ApS
Jeppe Skovgaards Vej 31
6800 Varde

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 08:30-16:00
Fredag: 09:00-15:30