Alle tre Lojer fabrikker er nu ISO 14001 miljøcertificeret

7. december. 2021

Miljøcertificering er en nem måde at tage hensyn til ansvarlighed i forbindelse med fx offentlige indkøb

Offentlige indkøb kan være en uudnyttet ressource i landenes klimapolitikker. Målet om at blive CO2-neutral eller endda CO2-negativ er en stor udfordring, og der vil være behov for alle mulige midler for at nå det. Men målet om CO2-neutralitet er ikke altid synligt i forbindelse med indkøb. I udbuddene vurderes ikke virksomhedernes ansvar eller produkternes og producenternes miljøpåvirkning.

De beløb, der er involveret i offentlige indkøb, er betydelige: de kan endda udgøre 20-25 % af et lands BNP. Indkøb har således en stor styrende effekt på alle mål – herunder CO2-neutralitet. I Sverige har f.eks. virksomhedernes og produkternes miljøpåvirkning en betydelig indvirkning på vurderingen af udbuddene. Obligatoriske krav kan f.eks. kræve, at både leverandører og produktproducenter skal have et ISO 14001 certificeret miljøledelsessystem. Leverandørerne er også underlagt revisioner på stedet som led i offentlige organisationers egne miljøledelsessystemer.

“Den finske industri forstår vigtigheden af miljøpåvirkning og produkters livscyklus. Det er i alles interesse, at der tages hensyn til ansvarlighed og CO2-fodaftryk ved offentlige indkøb,” siger Laine.

I november blev alle tre Lojer-fabrikker i Finland miljøcertificeret for deres miljøledelsessystemer i overensstemmelse med den internationale standard ISO 14001. Certifikatet er et bevis på langsigtet miljøforvaltning samt ansvarlig og bæredygtig drift på forskellige områder. Miljøplanlægning, implementering og overvågning omfatter hele forsyningskæden, fra designbordet til kundernes leverancer.

“Det certificerede miljøledelsessystem på alle tre fabrikker er et positivt bevis på det systematiske arbejde med miljømæssige udfordringer. For eksempel har vi i mere end ti år fremstillet alle vores produkter med elektricitet produceret af 100 % vedvarende energikilder, og vores hovedfabrik på 50.000 kubikmeter i Sastamala opvarmes økologisk med geotermisk energi. Det er vigtigt for os, at når kunden køber et Lojer-produkt fremstillet i Finland, træffer de også et økologisk valg,” siger Lojer Groups administrerende direktør Ville Laine.

“Når transportafstandene er korte, og vedligeholdelsen er tæt på, er omkostningerne lavere og miljøpåvirkningen mindre – så er det ofte mest fornuftigt at vælge en virksomhed, der opererer tæt på,” tilføjer Tero Lausala, administrerende direktør for Foreningen for Finsk Arbejde.

Lojer Finland logo
cropped-Udklip.png
Lojer Finland logo

Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål.  Læs mere

Kontakt os

E-mail:
info@meti.dk

Telefon:
+45 69170890

Adresse:
MedicTinedic ApS
Jeppe Skovgaards Vej 31
6800 Varde

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 08:30-16:00
Fredag: 09:00-15:30