Galileo® training: Effekten af to 24-ugers multimodale træningsprogrammer på reaktionstid, mobilitet og ydeevne

19. jan. 2023

Resumé af artiklen:

BAGGRUND: Faldulykker hos ældre voksne anses for at være et stort folkesundhedsproblem. Nedgang i kognitive og fysiske funktioner, målt ved hjælp af parametre som reaktionstid, mobilitet og dobbeltopgavepræstation, er blevet rapporteret som vigtige risikofaktorer for fald. Formålet med denne undersøgelse var at undersøge virkningerne af to multimodale programmer på reaktionstid, mobilitet og dobbeltopgavepræstationer hos ældre voksne, der bor i samfundet og er i risiko for at falde.

METODE: I dette randomiserede kontrollerede forsøg blev 51 deltagere (75,4 +/- 5,6 år) fordelt på to eksperimentelle grupper (EG) (med sessioner 3 gange om ugen i 24 uger) og en kontrolgruppe: EG1 blev indskrevet i et psykomotorisk interventionsprogram, EG2 blev indskrevet i et kombineret træningsprogram (psykomotorisk interventionsprogram + helkropsvibrationsprogram), og kontrolgruppen opretholdt deres sædvanlige daglige aktiviteter. Deltagerne blev vurderet ved baseline, efter interventionen og efter en 12 ugers opfølgningsperiode uden intervention. RESULTATER: Sammenligningerne afslørede signifikante forbedringer i mobilitet og dobbeltopgavepræstationer efter interventionen i EG1, mens der var forbedringer i reaktionstid, mobilitet og dobbeltopgavepræstationer i EG2.

Læs hele den engelsksprogede artikel ved at klikke her.

Galileo® training: Effekten af to 24-ugers multimodale træningsprogrammer på reaktionstid, mobilitet og ydeevne

Galileo® training: Effekten af to 24-ugers multimodale træningsprogrammer på reaktionstid, mobilitet og ydeevne ved to opgaver hos ældre voksne, der bor i lokalsamfundet og er i risiko for at falde: et randomiseret kontrolleret forsøg.

Resumé af artiklen: BAGGRUND: Faldulykker hos ældre voksne anses for at være et stort folkesundhedsproblem. Nedgang i kognitive og fysiske funktioner, målt ved hjælp af parametre som reaktionstid, mobilitet og dobbeltopgavepræstation, er blevet rapporteret som vigtige risikofaktorer for fald. Formålet med denne undersøgelse var at undersøge virkningerne af to multimodale…

Se udvalget her
cropped-Udklip.png

Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål.  Læs mere

Kontakt os

E-mail:
info@meti.dk

Telefon:
+45 69170890

Adresse:
MedicTinedic ApS
Jeppe Skovgaards Vej 31
6800 Varde

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 08:30-16:00
Fredag: 09:00-15:30